1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump ile Putin ilk kez
Trump ile Putin ilk kez

Trump ile Putin ilk kez

Batının ve Doğunun İki Emperyal gücü ilk kez G20 zirvesinde yüz yüze görüştü. Son yüzyılda dünyayı iki kutupa bölüp danışıklı dövüş ile yöneten ABD ve RUSYA Profan olarak tabir edilen savaş üzerine dayalı politikaların mimarlarıdır.

A+A-

Almanya'da  düzenlenen Zirve'de ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk kez ikili bir görüşme yaptı. Görüşme yaklaşık 2 saat 20 dakika sürdü.


 

Trump görüşmenin başında Putin'e "Sizinle görüşmek bir onur" dedi,

Putin de Trump'a "Sizi şahsen tanıdığıma çok memnun oldum" yanıtını verdi.

Putin ile yan yana otururken gazetecilere hitap eden Trump, "Putin ile çeşitli meseleleri konuşuyorduk, sanırım çok iyi gidiyor" diye konuştu.

Putin de tercümanı aracılığıyla yaptığı açıklamada Trump ile daha önce telefonda görüştüklerini ve telefon görüşmesinin hiçbir zaman yüz yüze görüşme kadar iyi olmadığını söyledi.

İkili görüşme öncesi taraflardan Suriye'ye ilişkin bir açıklama gelmedi. Ancak Washington, Suriye'de açıkça muhalifleri desteklerken, Moskova ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın tarafında.

Dünyanın gayrisafi hasılasının beşte dördünü temsil eden 19 ülke ile Avrupa Birliği'nden oluşan G20 ülkelerinin zirvesinde, gündemin ana maddelerini iklim değişikliği ve ticaretin oluşturması bekleniyor.

Zirvede Türkiye'yi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

 

 

bbc

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.