1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump ile Macron arasında twitter dalaşı
Trump ile Macron arasında twitter dalaşı

Trump ile Macron arasında twitter dalaşı

ABD Başkanı, Avrupa ülkeleriyle Birleşik Avrupa Ordusu'nun kurulması ardından, bir kez daha Fransa Cumhurbaşkanı'na yüklendi.

A+A-

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile dostluktan düşmanlık safhasına geçen ABD Başkanı Donald Trump'tan Fransızları çok kızdıracak bir tweet geldi.

 

Yine Twitter'dan atışa geçen Trump "Emmanuel Macron Avrupa'nın ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için  kendi ordusunu kurmasını öneriyor" diyerek ekledi:

"Ama Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında Almanya vardı. Peki bu Fransa açısından nasıl gelişmişti? ABD ordusu gelip yetişmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlıyorlardı."

Yine Avrupa'nın bir numaralı önceliğinin NATO bütçesine katkıyı artırmak olması talebine gelen Trump "İstersen NATO için öde ya ödeme" restini çekti.

Trump'ın Twitter saldırısına Macron'un makamından "Yorum yok" yanıtı geldi. Fransa Cumhurbaşkanlığı, sorular üzerine, "Tweetlerle ilgili söyleyecek bir şeyimiz yok. Cumartesi günkü görüşmelerinde, Macron, Avrupa ordusu ve Avrupa savunmasıyla ilgili görüşlerini çok net biçimde Trump'a iletmiştir" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.