1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trump ile görüşen Erdoğan: YPG muhatap alınamaz
Trump ile görüşen Erdoğan: YPG muhatap alınamaz

Trump ile görüşen Erdoğan: YPG muhatap alınamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, YPG'nin muhatap olarak alınmasının uygun olmadığını söyledi.

A+A-

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, gerçekleştirdikleri ilk yüz yüze görüşmenin ardından Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, ABD'nin silah desteği vereceği YPG ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilen YPG'nin, muhatap alınmasının uygun olmadığını belirtti. Erdoğan, "Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir" dedi.

Konuşmasında, "Özellikle iki ülkenin göstereceği işbirliği her zamankinden daha büyük önem kazanmıştır" diyen Erdoğan, ABD'ye yaptığı bu ziyaretin, "tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğini" söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ başta olmak üzere, bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız" dedi. Erdoğan, "Terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere de izin vermemeliyiz" ifadesini kullandı.

Gülen mesajı

Erdoğan, Türkiye'nin ABD'deki Fethullah Gülen'in iade edilmesine ilişkin talebini de, "Sayın Başkan'a 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETO terör örgütü konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade edeceğim" sözleriyle dile getirdi.

Trump ise ABD'nin Türk ulusunu IŞİD ve PKK'ya karşı mücadelelerinde desteklediğini belirtti. ABD Başkanı, Erdoğan'ın sipariş ettiği askeri teçhizatın Türkiye'ye hızlıca ulaştırılacağı konusunda güvence verdiğini sözlerine ekledi.

Erdogan meets Trump USA

Trump: Türkiye ile harika ilişkilerimiz var

İki liderin Beyaz Saray'daki Roosevelt Salonu'nda gerçekleştirdikleri görüşme, 20-25 dakika sürdü. İki liderin baş başa görüşme öncesi gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Trump bu sırada yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'da ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söylediği Erdoğan ile "uzun ve zorlu" bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. Ancak görüşmelerin başarıya ulaşacağından emin olduğunu belirten Trump, ABD'nin "Türkiye ile harika ilişkileri olduğunu" ve "bunu daha da iyiye götüreceklerini" ifade etti.

Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

 

 

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.