1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump: Göstericilere Karşı Güç Kullanacağız
Trump: Göstericilere Karşı Güç Kullanacağız

Trump: Göstericilere Karşı Güç Kullanacağız

ABD başkanı Trump, ırkçı siyasetleri protesto eden göstericilerin dağıltılması için yeniden güç kullanılması gerektiğini dile getirdi.

A+A-

 

Göstericileri dolaylı şekilde 'terörist' niteleyen Trump, göstericilere karşı güçlü bir araç kullanılacağı konusunda daha önce tepkilere neden olan açıklamasını tekrarladı.

 

''Portland'da eğer cadde ve sokaklar göstericilerden boşalmazsa çok güçlü bir yöntem kullanırız' diyen Trump, kente Ulusal Muhafız Güçleri'nin de gönderildiğine temasla, 'güç kullanmaktan başka çaremiz yok' dedi.

 

Bu arada Koronavirüs pandemisiyle ilgili tweetler atan ve mektupla kullanılan oylarda yolsuzluk yapıldığına dair kanıt sunmadığı iddiaları yeniden ısıtan ABD Başkanı Donald Trump, sonunda asıl amacını açıkladı. Trump, anketlerde Demokrat Partili rakibi Joe Biden'ın açık ara gerisinde gittiği başkanlık seçimlerine üç ay kala erteleme önerdi.

 

ABD'de anayasanın koruması altında olan başkanlık seçimi tarihine el atan Başkan Donald Trump, bir tweetle 3 Kasım olarak belirlenen seçim tarihinin ertelenmesi önerisini ortaya attı. 

 

Hızını alamayan Trump, bu mesajı, hesabının sabitlenmiş tweeti haline getirdi.

 

Ancak seçim tarihinin değiştirilebilmesi için Kongre kararı gerekirken, Federal Seçim Komisyonu üyesi Ellen Weintraub, 'Trump'ın seçim tarihini değiştirme yetkisinin bulunmadığını, zaten tarihin değişmemesi gerektiğini' söyledi. 

 

Muhalefetteki Demokrat Partililer hemen öneriye sert dille karşı çıkarken tepkiler çığ gibi büyüdü. Bunun üzerine Trump'ın kampanya sözcüsü CNN'e yaptığı açıklamada 'ABD Başkanı'nın sadece bir soru yönelttiğini' dile getirdi. 

 

Trump'ın tweeti, ABD'nin 1930 Büyük Buhranı sonrasının en kötü ekonomik daralmayı yaşadığının rapor edilmesinin hemen ardından geldi.

 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı rapora göre yılın ikinci çeyreğinde yüzde 32.9 oranında daralan ABD ekonomisi, nisan-temmuz çeyreğinde tarihinin en sert çeyreklik düşüşünü yaşadı. 

 

Seantör Tom Udall, "ABD Başkanı'nın seçimi erteleyebilmesi mümkün değil. Dikkatimizi kendisinin Kovid-19 beceriksizliğinden başka yöne çekmesine izin vermeyelim" paylaşımını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.