1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Trump, Dünyanın Salgına Karşı Mücadelesini Engelledi"
"Trump, Dünyanın Salgına Karşı Mücadelesini Engelledi"

"Trump, Dünyanın Salgına Karşı Mücadelesini Engelledi"

ABD Temsilciler Meclisi başkanı Nancy Pelosi, ABD başkanı Trump'ın dünya genelinde korona virüs salgınına karşı verilen mücadeleyi aksattığını söyledi.

A+A-

 

Pelosi, ABD'nin Dünya Sağlık Örgütü'nden çıkmasının, saçma bir girişim olduğunu belirtirken, milyonlarca insanının canının virüsten dolayı tehlikede olduğu bir zamanda Trump'ın Dünya Sağlık Örgütü'nden Amerika'yı çıkarmasının saçma olduğunu söyledi ve Trump'ın koronavirüsle uluslararası mücadeleyi sekteye uğrattığını ifade etti.

 

Demokrat senatör  Menendez de,  dün yaptığı açıklamada, Trump'ın Dünya Sağlık Örğütü'yle ilgili tutumunu sert dille eleştirdi. 

 

Demokrat Senatör Bob Menendez ABD'nin "pandeminin ortasında” DSÖ'den ayrılmasını eleştirerek, Trump'ın koronavirüs salgını karşısındaki tavrını "kaotik ve tutarsız” diye nitelendirdi ve "Bu Amerikalıların hayatlarını veya çıkarlarını korumaz, Amerikalıları hasta ve yalnız bırakır” ifadesini kullandı.

 

Ülkede Kasım ayında yapılacak seçimlerde Trump'ın rakibi olmak isteyen Joe Biden tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden dile getirdi. "Amerikalılar, Amerika küresel sağlığın güçlendirilmesi için çaba gösterdiği zaman daha güvende olur” diyen Biden, "Başkanlığımın ilk gününde DSÖ'ye yeniden gireceğim ve dünya sahnesindeki liderliğimizi yeniden tesis edeceğim” dedi.

 

ABD'de Donald Trump yönetimi, Dünya Sağlık Örgütünden resmi olarak çekildiğine dair Kongre’yi bilgilendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.