1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump, başkanlığının son gününde 73 kişiye af çıkardı
Trump, başkanlığının son gününde 73 kişiye af çıkardı

Trump, başkanlığının son gününde 73 kişiye af çıkardı

Bugün görevi Joe Biden'a devredecek olan ABD Başkanı Trump'ın giderayak onlarca kişiye af çıkaracağı beklentisi yerini buldu.

A+A-

 

Eski baş stratejisti Bannon, eski Google mühendisi Lewandowski, rapçi Lil Wayne'nin aralarında bulunduğu 70 kişi için af çıktı. Kendisi hakkında af çıkarmayan Trump, Assange ve Snowden'ı da liste dışı bıraktı.

ABD bugün seçilmiş başkan Joe Biden'ın yemin törenine hazırlanırken Başkan Donald Trump görev süresinin son gününde birkaç gündür ortaya atılan iddiaları doğrulamış oldu ve onlarca kişi için af ve ceza indirimi kararı verdi. 

Trump kendisi ve aile üyeleri için önleyici af çıkarmayı ise tercih etmedi.

İlk af kararını Ağustos 2017'de çıkaran Trump başkanlık döneminin son gününde 73 kişiye af çıkardı, 70 kişinin de cezasında indirim yaptı.

Beyaz Saray açıklamasına göre 73 kişi arasında Trump'ın, başkanlığının ilk sekiz ayında en üst strateji danışmanlığını yapmış olan Steve Bannon ve eski Google mühendisi Anthony Levandowski var. Açıklamada Bannon'dan 'muhafakazar akımın önemli bir lideri' olarak bahsedildi, Lewandowski'nin de yaptıklarının bedelini ödediği kaydedildi.

Bannon, ABD-Meksika sınırına inşa edilecek duvarın bir kısmı için toplanan bağışları zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınınca yeniden gündeme gelmişti. Hakkında hazırlanan iddianamede, 25 milyon dolardan fazla para toplanan bağış kampanyasından Bannon’ın yüz binlerce doları kişisel işleri için harcadığı öne sürülmüştü. Pekin tarafından çeşitli suçlardan aranan Çinli milyarder Guo Wengui’nin 28 milyon dolar değerindeki yatında tutuklanan Bannon, hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş ve 5 milyon dolarlık kefaleti ödeyerek seyahat kısıtlamasıyla serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.