1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump: 24 saat içerisinde açıklayacağım
Trump: 24 saat içerisinde açıklayacağım

Trump: 24 saat içerisinde açıklayacağım

ABD Başkanı Donald Trump 24 saat içerisinde Suriye ile ilgili açıklama yapacağını açıkladı.

A+A-

 

ABD Başkanı Donald Trump gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, 24 saat içerisinde Suriye ile ilgili açıklama yapacağını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da açıklama yaptı. Trump, "Suriye ile ilgili birçok önemli açıklama yapacağız. DAİŞ'i imha ettiğimizle ilgili açıklamayı önümüzdeki 24 saat içerisinde yapacağız" dedi.

Trump, Rusya ve Avrupalı müttefiklerin 2 bin ABD askerinin Suriye'den nasıl çekileceği konusudaki açıklamayı beklediklerini de söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'le ticaret anlaşması yapmaları halinde ek tarifeleri kaldırmanını kendisi için bir onur olacağını söyledi.

“ULUSAL ACİL DURUM" İLAN EDECEĞİNİ DUYURDU

Öte yandan ABD Başkanı Trump, ülkenin Meksika sınırında yaşanan "şiddet olaylarını" gerekçe göstererek "ulusal acil durum" ilan edeceğini duyurdu.

Trump, Meksika sınırısına duvar örülmesi gerekliliğinin önemini vurgulayarak, "Kadın, çocuk ve insan kaçakçılığını kontrol noktalarından yapamazlar" ifadesini kullandı.

ABD'nin güney sınırlarını kontrol edemediğini kaydeden Donald Trump, "Duvarı örmemiz gerekiyor. Bu benim seçim kampanya sözümdü, fakat tek gerekçe bu değil" dedi.

Trump, şunları kaydetti:

"Ülkemize korkunç derece uyuşturucu giriyor, bunların çoğu güney sınırlarından. Bu yüzden, güney sınırlarında çok fazla insan tutukladık. Ulusal acil durum, çok daha basit sebeplerden dolayı daha önce defalarca ilan edildi. Kimse sesini de çıkartmadı. Biz ülkemizin işgalinden bahsediyoruz."

Donald Trump, ulusal acil durum ilanının ardından, karara yönelik Kongre ve yargıdan itirazlar olacağına vurgu yaparak, bu itirazların ülke güvenliğini riske atacağını belirtti.

Trump'ın, ABD-Meksika sınırına 5,7 milyar dolar bütçe gerektiren bir duvar örülmesini istemesi ve Kongredeki Demokratların da buna izin vermemesi nedeniyle ABD federal hükümeti 22 Aralık 2018-25 Ocak 2019 tarihleri arasında 35 günlüğüne kapanmıştı.

Daha sonra Temsilciler Meclisi ve Senatodan geçen 3 haftalık harcamalar yasası Trump tarafından imzalanarak yürürlüğe girmiş ve Amerikan federal hükümetinin tarihinde gördüğü en uzun süreli kapanma dönemi sona ermişti.

Başkan Trump, Kongrenin sınır güvenliği konusunda adil bir uzlaşmaya varamaması durumunda hükümetin 15 Şubat'ta yeniden kapanacağını ya da kendisinin başkanlık yetkilerini kullanarak "acil durum" ilan edeceğini açıklamıştı. (Kaynak: Ajanslar)

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.