1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. TRT'de İlk Kez Başörtülü Bir Spiker Haber Sundu
TRT'de İlk Kez Başörtülü Bir Spiker Haber Sundu

TRT'de İlk Kez Başörtülü Bir Spiker Haber Sundu

Başörtülü milletvekillerinin meclise girmesinden sonra TRT\'de de başörtülü spiker yayına çıktı.

A+A-

TRT'de dün akşam bir ilk yaşandı. Kamuda kaldırılan başörtü yasağının ardından, TRT Türk'te dün akşam ilk kez ekranlarda başörtülü bir spiker yer aldı.

Feyza Çiğdem Tahmaz'ın, TRT Türk'te yayınlanan "Dünyanın Haberi" adlı haber bültenini sunmasıyla, TRT'nin Türkçe yayın yapan kanallarına çıkan ilk başörtülü spiker oldu.
Daha önce TRT Şeş'te bir başörtülü spiker program sunmuştu.

HİLAL TV'DEN İSTİFA EDİP TRT'YE GEÇTİ

Hilal TV'de spiker olan Tahmaz, buradaki görevinden istifa ederek geçtiğimiz günlerde TRT Türk'e geçti. Tahmaz, Eyüp İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden Sosyal Bilimler ve İlahiyat okudu. 2009 yılında TV Net ile televizyon ekranlarına çıkmaya başlayan Tahmaz, Hilal TV'de haftasonları öğle ve ana haber bültenlerini sunuyordu.

"ARTIK BUNLAR AŞILMALI" DEMİŞTİ

Bir dönem AK Parti Eyüp İlçe Kadın Kolları'nda da görev alan Tahmaz, bir röportajında, "Başörtülü olarak haber sunmanızla ilgili çevrenizden ne tür tepkiler alıyorsunuz" sorusuna, şöyle yanıt vermişti:
"'Başörtülüsün, TV'de ne işin var'a benzer herhangi bir yaklaşımla karşılaşmadım. Her ne kadar son yıllarda ekranlarda başörtülü sunucu görsek de televizyonlarda başörtülü spiker görmek pek mümkün değil.
Ne yazık ki 28 Şubat süreci ile insanlar inançlarından ötürü büyük bir ayrımcılığa maruz bırakıldılar. Artık bunların aşılması gerektiğini düşünüyorum. Benden önce haber spikerliği yapan meslektaşlarımla beraber aslında bir nevi 28 Şubat'ın artık devam etmeyeceğini söylüyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.