1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trabzon’da 'Kürdistan şapkası' üretiliyor gerekçesiyle belediye başkanından fabrikaya baskın!
Trabzon’da 'Kürdistan şapkası' üretiliyor gerekçesiyle belediye başkanından fabrikaya baskın!

Trabzon’da 'Kürdistan şapkası' üretiliyor gerekçesiyle belediye başkanından fabrikaya baskın!

A+A-

Trabzon'da MHP'li Şalpazarı Belediye Başkanı’nın Irak'taki seçimler için hazırlanan siparişleri "Kürdistan için hazırlanıyor" diye yaktırdığı bildirildi.

Trabzon’un Şalpazarı İlçesi’nde şapka üretimi yapan Anadolu Şapkacılık adlı fabrikaya "Kürdistan şapkası" üretiliyor gerekçesiyle MHP'li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve ekipleri tarafından baskın yapıldı. Şapkaların üzerinde "Kürdistan Koalisyonu" yazısının bulunduğu öğrenildi.  Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran partileri Irak seçimlerine Kürdistan İttifakı adı altında giriyor.

Edinilen bilgilere göre, Irak’ta 10 Ekim'de gerçekleşecek seçim için gelen sipariş üzerine üretim yapılırken fabrikaya gelen Başkan Kurukız, üretimin yasa dışı olduğu iddiasıyla zabıtalara şapkaları toplatarak yol ortasında yaktırdı.

"Burası öz be öz Türk Yurdudur"

Şapkaları imha ettiklerini belirten Belediye Başkanı Kurukız, “Burası Şalpazarı. Çepni Kültürümüzü, atalarımızın mirasını burada yaşatıyoruz. Burası öz be öz Türk Yurdudur. İlçemizde böyle bir hadisenin yaşanması tüm ilçe halkımız gibi beni de derinden üzmüştür. Belediyemiz olaya anında müdahale yaparak şapkaları imha etmiştir” dedi.

 

Fabrika yetkililerince yapılan açıklamada da siparişlerin Irak’ta önümüzdeki günlerde gerçekleşecek seçimler için siparişlerin hazırlandığına değinilerek yasal koşullar içerisinde üretim yapıldığı kaydedildi.

Fabrika sahibinden açıklama: Yasal yollardan ihraç edilmek üzere sipariş aldık

Konuyla ilgili daha sonra firma yetkilisi Ömer Özdemir bir açıklama yayınladı. Özdemir’in açıklaması söyle:

“Trabzon ili Şalpazarı ilçesinde kurulu olan Anadolu Şapkacılık üretim tesislerimizde bugün yaşanan üzücü olay ile ilgili yaşananları şu şekilde özetlemek istiyorum.

Ben Ömer Özdemir, bu firmanın sahibiyim. Irak bölge yönetiminin önümüzdeki günlerde kendi bölgelerinde yapacakları seçim sürecinde kullanılacak, ihraç edilmek üzere şapka siparişi gelmiştir.

Bu siparişler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin izin verdiği çerçevede yasal yollardan ihraç edilmek suretiyle üretimine başlamış bulunmaktaydık. Bu üretim hem bölgemizde yaşayan bizimle çalışan vatandaşlarımıza iş olanağı sunmakta hem de devletimize döviz girdisi olarak fayda sağlamaktadır. Şalpazarı Belediye Başkanımız bugün yapmış olduğu ziyarette Irak için ürettiğimiz şapkaları görmüş ve bizlere bu şapkaların yasalara aykırı mı sorusunu sormadan, herhangi bir kolluk kuvvetinden yardım istemeden oracıkta şapkaların yasalara aykırı olduğuna ilişkin kanaat getirmiş ve belediye zabıtaları maharetiyle ve nezaretinde şapkalarımızı çevre komşularımızın, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın önünde hunharca yakmak suretiyle ciddi bir maddi zarara yol açmıştır.

Ancak maddi zarardan çok bölge halkı önünde yargısız infaz yapmak suretiyle şahsımı, tesislerimizde çalışan arkadaşlarımızı vicdanları yaralayacak ve izah edilmesi zor bir durumda bırakmıştır.

Bu olay özelinde bizler bölgede çok zor durumda kalmış ve hatta bu nahoş olay yaşanırken bölge halkı tarafından linç girişimine bile maruz kalabilirdik. Can güvenliğimiz dahi olmayabilirdi. Şu anda bile bu durumdayız.

Bizler Şalpazarı ilçesinde doğmuş bu bölgenin bir evladı olarak bölgemize yatırım yapmış namuslu şerefli bir esnafız. Bütün bu yanlış uygulama maalesef Şalpazarı Belediye Başkanımızın böyle bir uygulamaya hakkı olmamasına rağmen, bu çirkin ve nahoş olayın gerçekleşmesinde baş aktör olarak belirmiştir. Maddi zarar her zaman karşılanır ancak oluşan itibar kaybı geriye çok zor gelir. Bu bölgenin namuslu şerefli ve vatansever bir evladı olarak bu yanlışın derhal doğruyla buluşabilmesi için yetkililerden ivedilikle yardım bekler, bu nahoş olayın bir an önce doğruyla buluşmasını talep etmekteyim.“

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.