1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tigray savaşı kızışırken Eritreli mültecilerin güvenliği için endişeler artıyor
Tigray savaşı kızışırken Eritreli mültecilerin güvenliği için endişeler artıyor

Tigray savaşı kızışırken Eritreli mültecilerin güvenliği için endişeler artıyor

Eritreli mülteciler, Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki çatışmaların ortasında şiddet, taciz ve yiyecek kıtlığı ile karşı karşıya.

A+A-

 

Etiyopya'nın Tigray bölgesinde çatışmalar devam ederken, Birleşmiş Milletler, insani yardıma neredeyse tamamen bağımlı olan Eritrelileri barındıran dört mülteci kampına rota açılması çağrısında bulunuyor.

Etiyopya'daki BMMYK temsilcisi Ann Encontre, "erişim eksikliği ve 100.000 Eritreli de dahil olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yiyecek ve malzeme getirme konusundaki mevcut yetersizliğimizle birleşen, Tigray'deki kötüleşen insani durumdan derin endişe duyduğunu söyledi”.

“Durumu yerinde değerlendirmek zor olsa da - son 48 saattir ekiplerimizle konuşamıyorduk - mülteciler de dahil sivillerin çapraz ateşe yakalanmasından korkuyoruz.

"Yardımcı olabilmek için dört mülteci kampına acil erişime ihtiyacımız var" dedi.

Eritreli mülteciler genellikle zorunlu, sınırsız askerlik hizmeti ve baskıdan kaçmak veya uzun süredir dünyanın en izole diktatörlüklerinden biri olan yerlerden daha iyi fırsatlar aramak için ayrılırlar.

Birleşmiş Milletler 2018 yılına kadar yaklaşık 507.000 kişinin (Eritre nüfusunun neredeyse onda biri) kaçtığını söyledi.

Encontre, mültecilerin - aynı dili ve benzer kültürü paylaştıkları kuzey Etiyopyalılarla "uyum içinde" yaşadıklarını söylerken, "normal yaşamdaki herhangi bir kesinti, özellikle stokların ve hizmetlere erişimin azaldığı bir bölgede kamplarda yaşayanları daha yüksek risk altına sokuyor" .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.