1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tepki gören yazılar için savunma: ‘Refleks olarak yazılmıştır’
Tepki gören yazılar için savunma: ‘Refleks olarak yazılmıştır’

Tepki gören yazılar için savunma: ‘Refleks olarak yazılmıştır’

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 12 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından özel harekatçılar tarafından bazı evlerin duvarlarına yazılan yazılara ilişkin tartışmalar devam ediyor. Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Yegusay Aksakal, söz konusu

A+A-

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Yegusay Aksakal, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 12 gün süren sokağa çıkma yasağı süresince duvarlara yazdıkları yazıları, “Refleks olarak yazılmıştır, gayet normal yazılar,” sözleri ile savundu.
 
Vahdet Gazetesine konuşan Aksakal,  “Özel harekatçı arkadaşlarımız o bölgede büyük stres altındalar. Orada yazılan yazılar refleks olarak yazılmış yazılardır. ‘TC Giremez’ yazısına karşılık ‘Geldik, yoksunuz’ diye cevap vermiş olabilirler. Bunlar gayet normal yazılar,” dedi.
 
Bölgede ‘Esedullah TİMİ’ adında özel bir birliğin bulunduğu iddiaları hakkında da konuşan Aksakal, “Esedullah TİMİ gibi ayrı bir TİM kesinlikle yoktur. Bir kaç genç arkadaşımızın fevri yazmış oldukları şeylerdir,” ifadelerini kullandı.
 
“Türk’ün gücünü göreceksiniz” sözlerinin ırkçı bir söylem olmadığını da öne süren Aksakal, “Türk’üm demek kadar normal bir şey olamaz… ‘Türk’ün gücünü göreceksiniz’ ırkçı bir söylem değildir. Orada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne atıfta bulunulmuştur,” dedi.
 
HDP ve CHP’den soru önergesi
 
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Silvan, Sur, Nusaybin, Silopi, Nusaybin, Yüksekova, Varto gibi ilçelerde görülen “Esedullah TİMİ” yazılamalarını Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Selami Altınok’u sordu. Söz konusu önergelerde “Esadullah TİMİ’nin kimler tarafından kurulduğu” ve “JİTEM’le bir bağlantısı olup olmadığı” soruldu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.