1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Telafer'e bombardıman başladı!
Telafer'e bombardıman başladı!

Telafer'e bombardıman başladı!

A+A-

 

Irak Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Irak savaş uçaklarının, Telafer’deki IŞİD hedeflerini vurmaya başladığı duyuruldu.


 

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Hızıri basına yaptığı açıklamada, “Musul operasyonunun tamamlanmasının ardından güvenlik güçleri batı yönündeki Telafer ilçesinin kurtarılması operasyonu için hazırlığa başladı. Bu amaçla Irak’a ait savaş uçakları, kent sakinlerinin verdiği istihbaratla IŞİD hedeflerini bombalamaya başladı” dedi.

Şii Heşdi Şabi gücünün operasyona katılımıyla ilgili Hızıri, “17 Ekim 2016’da Ninova Vilayeti’nin kurtarılması operasyonunun başlamasıyla birlikte Heşdi Şabi güçleri ilçenin tamamını kuşattı. Ancak operasyona katılım ve kente girilmesi konusunda Ninova Operasyonları Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarella karar verecektir” ifadelerini kullandı.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Kerkük’ün Havice ilçesinin kurtarılmasından önce Musul’un batısındaki Telafer ilçesine operasyon düzenlenmesine karar verdi. IŞİD’in elinde kalan son iki önemli bölge Havice ve Telafer.

Resmi verilere göre 2010’da Telafer’in nüfusu 281 bindi. Kent nüfusunun çoğunluğunu Sünni Türkmenler oluşturuyor. Şii Türkmenlerin de yaşadığı kentte Kürtler ve Araplar da yaşıyor.

Irak’ın en büyük ilçelerinden olan Telafer Musul’a 70, Irak - Türkiye sınırına 57, Irak - Suriye sınırına ise 60 kilometre mesafede yer alıyor. Şengal’e sınırı bulunan Rabia ve Eyaziye kasabaları da Telafer’e bağlı. Kent, 2014 Haziran’ında IŞİD’in eline geçti.

 

 

rudaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.