1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tanzanya'da gemi battı:En az 42 ölü, 200 kayıp
Tanzanya'da gemi battı:En az 42 ölü, 200 kayıp

Tanzanya'da gemi battı:En az 42 ölü, 200 kayıp

A+A-

Tanzanya'da bir geminin batması sonucunda en az 42 kişi hayatını kaybetti. Geminin alabora olduğu Victoria Gölü'nde şimdiye kadar en az 42 ceset çıkarıldı, 200'den fazla insandan haber alınamıyor.

Afrika'da üç ülkenin sınırının geçtiği Victoria Gölü'nde bir gemi limana yakın bir noktada battı.

Gölün Tanzanya tarafındaki Ukora ve Bugolora adaları arasında yolcu taşıyan geminin alabora olması sonucu şimdiye kadar 42 ceset gölden çıkarıldı, 200'den fazla insandan da haber alınamıyor.

100 kişi kurtarıldı

Euronews’in haberine göre, arama kurtarma çalışmaları sırasında yaklaşık 100 kişi sağ kurtarılırken, içlerinden 32'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

'MV Nyerere' isimli batan gemide toplamda 300'den fazla yolcunun olduğu düşünülüyor. Gemiyle birlikte biletçi ve bilgileri kaydeden bilgisayarın da batması nedeniyle sayının kaç olduğu net olarak bilinmiyor.

Facia dün öğleden sonra meydana geldi

Perşembe öğleden sonra limana çok yakın bir yerde batan geminin birkaç ay önce bakımdan geçtiği belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarına gece boyunca ara verildi.

Facia ilk değil

Tanzanya, benzer faciaların sıklıkla meydana geldiği bir ülke. 2012 yılında Zanzibar Adası'nda bir feribotun batması sonucu 145 insan boğuldu.

2011'de ise yine Zanzibar kıyılarında 200 kişi can verdi. Kazadan kurtulan yüzlerce yolcudan bazıları, buzdolapları ve yataklara tutunarak hayatta kaldı.

1996'da ülke tarihinin en ölümcül faciası kayıtlara geçti. Victoria Gölü'nde alabora olan feribottaki 500'den fazla insan yaşamını yitirdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.