1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tanrıkulu: SİHA'lar sivilleri Vurdu
Tanrıkulu: SİHA'lar sivilleri Vurdu

Tanrıkulu: SİHA'lar sivilleri Vurdu

A+A-

 

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Hakkari'de SİHA'yla vurulan kişiler, aynı yerde piknik yapmış, işinde gücünde olan siviller. ana kesin bilgi gelmezse paylaşmazdım. Hakkımda açılan soruşturma anayasaya aykırı. Binlerce tehdit aldım" açıklamasını yaptı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakkari'de Silahlı İnsansız Hava Aracı'yla (SİHA) piknik yapan sivillerin vurulduğu açıklaması sonrası hakkında açılan soruşturmaya ilişkin, "Dün neredeyse Bakanlar Kurulu'nun bütün üyeleri Türkiye'nin değişik yerlerinde beni hedef gösterdiler. Ben tek başına bir adamım, arkamda partim var. Ama onların etrafında onlarca koruma var. Sosyal medya üzerinden ve telefon üzerinde binlerce tehdit aldım" dedi.

Tanrıkulu, "Açılan soruşturma da anayasaya aykırıdır" diye konuştu.

'PİKNİK YAPTIKLARI YER'

Hakkari'de SİHA saldırısına uğradıklarını belirten kişilerin olaydan çok daha önce çekildiğini belirttiği bir fotoğraf gösteren Tanrıkulu "Aynı yerde çekilmiş piknik yaptıkları yer. Ben bunların sivil olduğunu söylüyorum. Bunlar dağda terörist değil. Bunlar siviller ve vurulmuşlar. Tümünün bende telefonları var, paylaşabilirim. Arasınlar, ‘O gün mü gitmişler, hangi gün gitmişler?' Hepsi iş güç sahibi olan insanlar" dedi ve ekledi:

 

"İçişleri Bakanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nın (Recep Tayyip Erdoğan) iddia ettiği gibi değil. Ben fotoğraflarını gösteriyorum. Beni suçlamakla bu gerçekleri örtemezler. Bana kesin bilgi gelmezse paylaşmazdım. Ben milletvekiliyim, eleştiri hakkımı, ifade özgürlüğümü kullanamazsam vatandaş nasıl kullanacak. Ben bir iddia ortaya attım. Bu bir eleştiri, bir iddia. Ve soruyorum yine, ne yaptınız, bu emri verenler hakkında her hangi bir işlem yaptınız mı? Ölenler sonuçta sivil, elinde silah olan teröristler değil.

 

 

 

sputnik

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum