1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Tan MİT belgesini ve Ömer Güney'i Erdoğan'a sordu
Tan MİT belgesini ve Ömer Güney'i Erdoğan'a sordu

Tan MİT belgesini ve Ömer Güney'i Erdoğan'a sordu

BDP, Paris katliamına ilişkin yayınlanan MİT belgesini ve Ömer Güney ile MİT arasında bağlantı olup olmadığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'a sordu.

A+A-

BDP, Paris katliamına ilişkin yayınlanan MİT belgesini ve Ömer Güney ile MİT arasında bağlantı olup olmadığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu. 
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin katil zanlısı Ömer Güney ile MİT ilişkisine yönelik yayınlanan belgelerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazılı soru önergesi verdi. Tan, önergesinde, "Paris'te infaz edilen 3 Kürt kadın aktivistin suikast zanlısı Ömer Güney ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arasında ıslak imzalı bir belge olduğu iddia edilmektedir" dedi. 
 
Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruları yöneltti: "Bu ıslak imzalı belge doğru mudur? Belgedeki el yazısı notlar ve ıslak imza kime aittir? MİT'in Ömer Güney'e bu cinayeti işlemesi için 6 bin Euro'luk bir ödeme yaptığı doğru mudur? Paris'te öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçinin suikast zanlısı Ömer Güney ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arasında geçtiği iddia edilen ıslak imzalı belgeler ve konuşma kayıtları internete düşmüştür. Ömer Güney ile MİT'in herhangi bir bağlantısı mevcut mudur?"

diha

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.