1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Taliban 27 aktivisti kaçırdı
Taliban 27 aktivisti kaçırdı

Taliban 27 aktivisti kaçırdı

Taliban’ın, Afganistan’ın Ferah eyaletindeki otoyolda 27 barış aktivistini kaçırdığı bildirildi.

A+A-

 

Yerel yetkililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri de haberi doğruladı.

Ferah eyaleti Vali Yardımcısı Mesud Bektavar yaptığı açıklamada, barış aktivistlerinin 6 araçla Herat’tan Ferah’a seyahat ettikleri sırada otoyolda araçlarının Taliban mensupları tarafından durdurulduğunu ve kaçırıldıklarını söyledi.

Barış aktivistlerinden biri olan Bismillah Vatandosy, barış eylemcilerinin Ferah eyaletinde çeşitli bölgelere giderek Afganistan’da barış ve ateşkes için çağrılarda bulunmayı planladıklarını söyledi.

Halkın Barış Hareketi olarak tanınan grup, Helmand bölgesinde bir stadyumun önünde yapılan ve 17 sivilin hayatını kaybettiği 50 kişinin yaralandığı geçen yılki saldırıyı protesto etmek için kurulmuşlardı.

Geçen yıldan bu yana Hareket’in üyeleri ülkenin çeşitli noktalarına giderek barış ve ateşkes amacıyla gösteri ve yürüyüşler düzenliyorlardı.

Taliban daha önce yaptığı açıklamayla grubun Kabil hükümeti tarafından finanse edildiğini öne sürmüş ancak grup bu iddiayı yalanlamıştı.

Afganistan’da Taliban halihazırda 2001 yılında başlayan savaştan bu yana en geniş bölgede kontrole sahip durumda. ABD bir süredir Taliban’la ateşkes görüşmeleri yürütüyor ancak görüşmeler Taliban’ın saldırıları dolayısıyla kesintiye uğramıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.