1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Suudilerden İran'a diyalog şartı
Suudilerden İran'a diyalog şartı

Suudilerden İran'a diyalog şartı

Suudi Arabistan’la İran arasındaki diyalog kapısının kapandığı, önümüzdeki 6 aylık sürecin Lübnan ve Suriye için çok kritik geçeceği iddia edildi.

A+A-

Reyu’l Yovm gazetesi, Suriye’ye yakın Lübnanlı kaynaklarına dayandırdığı haberinde Suudi Arabistan’ın Suriye ve Lübnan’da güvenlik ve istikrar sorunları yaratmaya devam edeceğini bildirdi.

Abdulbari Atvan yönetimindeki Reyu’l Yovm gazetesine açıklamada bulunan kaynaklar, önümüzdeki 6 ay içerisinde Suriye ve Lübnan’da Suudi Arabistan tarafından desteklenen silahlı gruplarla çok yoğun çatışmalar yaşanacağını söyledi.

İran’ın Suriye’de artacak ve Lübnan’a da yayılacak şiddet dalgasından endişe ederek Suudi Arabistan ile diyalog yolları aradığını ve Suriye’de nihai bir çözüme varmak için Suudilerle müzakere arayışına girdiğini belirten kaynaklar, buna karşın Suudilerin İran’a diyalog için Beşşar Esed’in gitmesi şartını öne sürdüklerini ifade etti.

Haberde “Suudi Arabistan İran’la diyalog kapısını tamamen kapattı ve Beşşar Esed’in gitmesini şartını diyalog için ön şart olarak koydu” denildi.

Suudi Arabistan’ın İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in görüşme talebini reddettiğini belirten kaynaklar, Beyrut’ta düzenlenen ve Saad Hariri’nin danışmanı Muhammed Şatah’ın ölümüne neden olan bombalı saldırının yarattığı ortamdan İsrail’in de istifade etmesinin ihtimal dışı olmadığını söyledi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.