1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Suudi ve Lübnan Arasındaki Krize Kuveyt de Katıldı
Suudi ve Lübnan Arasındaki Krize Kuveyt de Katıldı

Suudi ve Lübnan Arasındaki Krize Kuveyt de Katıldı

Suudi Arabistan ve Bahreyn'in ardından Kuveyt de Lübnan'daki büyükelçisini çağırarak, Lübnan'ın bu ülkedeki maslahatgüzarına ülkeyi terk etmek için 48 saat süre verdi.

A+A-

 

Kuveyt resmi ajansı KUNA'da, Dışişleri Bakanlığı'na ait kısa bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada, Kuveyt'in Beyrut Büyükelçisi Kannayi'nin ivedi bir şekilde istişare için ülkeye geri çağrıldığı, Lübnan'ın Kuveyt'teki Maslahatgüzarının da 48 saat içinde ülkesine dönmesinin tebliğ edildiği belirtildi.

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi'nin Yemen'le ilgili olarak Riyad yönetimini eleştiren açıklamaları üzerine önce Suudi Arabistan, ardından da Bahreyn, Lübnan'daki Büyükelçisini geri çağırmıştı.

Kordahi, daha önce katıldığı ve 27 Ekim'de yayınlanan bir televizyon programında Ensarullah ve Yemen'e ilişkin bir soru üzerine Suudi koalisyonun Yemen'e yönelik saldırılarını eleştirmişti.

Ensarullah’ın Yemen topraklarını savunduğuna işaret eden Kordahi, "Tabii ki toprağını koruyor. Şahsi görüşüm, Yemen'de bu savaşın sona ermesi gerekiyor. Savaş uçaklarıyla evler, binalar, köyler ve şehirler saldırılara maruz kalıyor." yanıtını vermişti.

Bu açıklamalardan sonra gelişen süreçte Suudi Arabistan Lübnan Büyükelçisinden ülkeyi terk etmesinin yanı sıra Enformasyon Baknaı George Kordahi’nin görevden alınmasını istedi. Bu istek üzerine Lübnan Hizbullah Hareketi: "Bakanı görevden alma veya istifaya zorlama çağrılarını kategorik olarak reddederken, bu çağrıları Lübnan'a, onuruna ve egemenliğine açık bir saldırı olarak görüyoruz" mesajını yayınladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.