1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suudi: Harekatı ABD ile görüşüyoruz
Suudi: Harekatı ABD ile görüşüyoruz

Suudi: Harekatı ABD ile görüşüyoruz

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü ve Riyad’ın kınadığı harekat konusunda ABD ve Suriye’de desteklediği güçlerle görüştüğünü açıkladı.

A+A-

 

Cubeyr, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü ve Riyad’ın kınadığı harekat konusunda ABD ve Suriye’de desteklediği muhalif güçlerle görüştüğünü belirtti.

 

“Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini, Suriye’ye yönelik saldırganlığını kınıyoruz. Dün Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı yapıldı, sonrasındaysa saldırıların kınandığı ve Türkiye’nin Suriye’den askerlerini çekmeye çağrıldığı ortak bir açıklama kabul edildi. Ayrıca uluslararası topluma da sorumluluk alıp saldırganlığa son verilmesinin sağlaması için çağrı yapıldı” diyen Cubeyr, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Washington’daki ortaklarımızla, ayrıca Suriye’de desteklediğimiz güçlerle yakın istişareler yürütüyoruz ve (durumu) en iyi şekilde çözmenin yollarını arıyoruz.”

 

ABD’nin harekattan önce askerlerini bölgeden çekmesinin, ‘müttefik Kürt güçlere ihanet’ olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği sorusuna yanıt vermekten kaçınan Cubeyr, “Ben bu şekilde tarif edemem” dedi.

Cubeyr, “ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kürt müttefikleri ile hâlâ çalıştıklarını düşünüyorum, fakat ABD kendi politikalarını kendi belirler. Benim şu veya bu yaklaşımın doğru olup olmadığını söylemem ukalalık olur" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.