1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ''Suudi Arabistan Netanyahu'nun düşmesini istemiyor''
''Suudi Arabistan Netanyahu'nun düşmesini istemiyor''

''Suudi Arabistan Netanyahu'nun düşmesini istemiyor''

A+A-

 

Knesset’in Arap üyelerinden Eymen Udeh Suudi Arabistan’ın müttefik olarak gördüğü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun iktidardan düşmesini istemediğini söyledi.

 

İsrail meclisi Knesset’in Arap üyelerinden Eymen Udeh’ten Suudi Arabistan rejimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Udeh, Suudi rejiminin İsrail aşırı sağıyla ittifakı güçlendirmeye çabaladığını belirtti.

Lübnan El Meyadin kanalına konuşan Udeh, Suudi Arabistan’ın İran’a karşı en iyi savaşı Başbakan Benjamin Netanyahu’nun verdiğini düşündüğünü kaydetti. Bu yüzden Netanyahu’nun ya da sağcı hükümetin yerine başkasının gelmesini istemediğini ekledi.

Udeh’e göre Suudi Arabistan’ın sadece İsrail ile değil İsrail aşırı sağıyla da koordineli hareket etmesi tehlikeli bir hareket. Ayrıca Suudi Arabistan’ın İran ile yapılan nükleer anlaşmayı bozabilecek tek kişi olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

Udeh Suudi Arabistan ile birlikte diğer Arap ülkelerinin İsrail ile normalleşme için Filistin sorununun çözümünü ön şart olarak ileri sürdüklerini hatırlattı. Ancak şimdi İran’ın Filistin meselesinden daha önemli gören Suudi rejimi ile İsrail rejimi arasında doğrudan bir ittifak olduğunu belirtti.

Diğer Arap ülkelerini de eleştiren Udeh 1948 yılında bazı Arap rejimlerinin Siyonist hareket ile gizliden ilişki kurduğunu ve Nekbe faciasına ortak olduklarını söyledi. Udeh ayrıca Ürdün ve Mısır’a atıfta bulunarak bazı Arap ülkelerinin İsrail ile önce gizliden ilişkiye geçtikleri ve sonra da barış anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

 

      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.