1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Suudi Arabistan, Hamas temsilcisini ve oğlunu ikinci kez mahkeme önüne çıkarıyor
Suudi Arabistan, Hamas temsilcisini ve oğlunu ikinci kez mahkeme önüne çıkarıyor

Suudi Arabistan, Hamas temsilcisini ve oğlunu ikinci kez mahkeme önüne çıkarıyor

A+A-

 

Suudi Arabistan'daki düşünce mağdurlarının haklarını savunan Düşünce Tutukluları twitter hesabında verilen bilgilere göre Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Suudi Arabistan'da uzun süre temsilciliğini yapmış olan Muhammed El-Hudari ile Ummu'l-Kura Üniversitesi'nin eski öğretim görevlilerinden olan oğlu Hani yarın (5 Ekim Pazartesi) Suudi Arabistan'daki Ceza İhtisas Mahkemesi tarafından ikinci duruşmaya çıkarılacak. 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Ceza İhtisas Mahkemesi bugün Ürdünlülerden ve Filistinlilerden oluşan 6 tutukluyu Filistin direnişine destek verme suçlamasıyla duruşmaya çıkardı. 

Quds Press Haber Ajansı'nın edindiği bilgilere göre mahkeme önüne çıkarılan kişiler kendilerine yöneltilen bütün suçlamaları ve Suudi Arabistan yönetiminin "terör" listesine aldığı Hamas'a maddi yardımda bulundukları ve bu örgüte mensup oldukları iddiasını reddettiler. 

Bu duruşma söz konusu altı tutuklunun altı ay içinde mahkeme önündeki ikinci duruşmalarıydı. Üçüncü duruşmanın ise önümüzdeki Kasım ayının 4'ünde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bir başka altı kişilik grubun ikinci duruşmasını ise birkaç gün önce yapmıştı.

Suudi Arabistan hapishanelerinde bir buçuk yıldan beri tutulan 50'den fazla Filistinli ve Ürdünlü tutuklunun bulunduğu biliniyor. Bunların tamamı siyonist işgal rejimine karşı hak ve özgürlük mücadelesi veren Filistin direnişine destek vermekle suçlanıyor. 

Filistinli ve Ürdünlü tutuklulardan bazılarının vekilliğini yapan Avukat Mustafa Nasrullah, Quds Press'e yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Başsavcılığı'nın söz konusu tutukluları bir terör örgütüne mensup olmakla ve ona mali yönden yardımda bulunmakla suçladığını dile getirdi. 


Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.