1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Suud, Alimlere İşkence Ediyor
Suud, Alimlere İşkence Ediyor

Suud, Alimlere İşkence Ediyor

Ünlü Suudi Şeyh Ali El Ömeri’nin hapishanede ağır işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

A+A-

 

Şeyh Ali El Ömeri’nin hapishanede ağır işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan’da  düşünce tutuklularıyla ilgili önemli paylaşımlarda bulunan ‘vicdan mahkumları’ isimli Twitter hesabı, Şeyh Ali El Ömeri’nin Mayıs ayında ağır işkenceye maruz kaldığını duyurdu.

Ali El Ömeri’nin, daha önce de işkenceye tabi tutulduğu belirtilirken, son işkencenin diğer işkencelerden daha şiddetli olduğu aktarıldı.

Suudi Arabistan’dan yayın yapan Suudi 24 televizyonu, 24 Mayıs 2018’de Twitter hesabından Şeyh Ali El Ömeri’nin terörist olduğunu kabul ettiği röportajını yayınlamaya hazırlandıklarını duyurmuştu.

Suudi 24 televizyonu, Ali El Ömeri’nin röportajında Şeyh Selman El Avde, Avaz El Karni, Abdulaziz El Fevzan ve Cemal Kaşıkçı’nın da terörist grubun üyesi olduğunu açıkladığını aktarmıştı.

Röportajın Mayıs 2018’de tanıtımı yapılmış, Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesi nedeniyle yayınlanmamıştı.

Vicdan Mahkumları isimli Twitter hesabı,  Suudi güvenlik güçlerinin mahkumları işkence, ailelerine zarar vermek ve müebbet hapisle tehdit ederek yalan itiraflarda bulunmalarını sağladığını vurguluyor.

Ali El Ömeri, çok sayıda ilim adamı ve aktivistle birlikte Eylül 2017’de tutuklanmıştı. Savcılık, terörle suçlanan Ali El Ömeri’nin idamını istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.