1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Suriye'ye giden kargo uçağı Ankara'ya indirildi
Suriye'ye giden kargo uçağı Ankara'ya indirildi

Suriye'ye giden kargo uçağı Ankara'ya indirildi

Kırgızistan\'ın başkenti Bişkek\'ten havalandığı ve rotasının Suriye\'nin başkenti Şam olduğu belirtilen Pakistan\'a ait bir uçağın, Türkiye hava sahasına girmesi üzerine bir saat süreyle ikaz edilmesinin ardından Esenboğa Havalimanı\'na indirildiği bildi

A+A-

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bişkek'ten havalanan ve rotası Şam olan, yolcu uçağından dönüştürülen kargo uçağı, Türkiye hava sahasına girmesi üzerine bir saat süreyle ikaz edildi.

Sonrasında uçağa, saat 15.43'te Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptırıldığı, gerçekleştirilen kontrollerde, uçakta Çin'den gelen insani yardım malzemelerinin bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bir Çin şirketine ait söz konusu uçağın Türkiye hava sahasını kullanması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne izin başvurusunda bulunuldu.

Talebe, uçağın yükünün teyidini teminen, Ankara Esenboğa Havalimanı'na teknik iniş yapılması şartıyla olumlu yanıt verildi.

Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı'nca da da uygun görülen uçuş planı çerçevesinde, kargo uçağının saat 15.45'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiği ve yapılan aramada, yükün beyan edildiği üzere sadece battaniye olduğunun teyit edildiği öğrenildi.

Aramanın ardından kalkışına izin verilen uçağın, yarın sabah yoluna devam edeceği bildirildi.

Diplomatik kaynaklar ayrıca herhangi bir sivil uçağa teknik iniş kaydıyla üst uçuş izni verilmesinin Şikago Sivil Havacılık Sözleşmesi'ne kapsamında olduğunu anımsatarak, bunun havacılıkta rutin sayılan bir uygulama olduğuna dikkati çekti.


cnnturk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.