1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Suriyeli mültecilere düşen dilenmek
Suriyeli mültecilere düşen dilenmek

Suriyeli mültecilere düşen dilenmek

Suriye\'de yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini yurtlarını geride bırakarak İstanbul\'a gelen 10\'a yakın aile, Yenibosna E5 kenarında dilenerek hayata tutunmaya çalışıyor.

A+A-

Suriye'de yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini yurtlarını geride bırakarak İstanbul'a gelen 10'a yakın aile, Yenibosna E5 kenarında dilenerek hayata tutunmaya çalışıyor. 
 
Suriye'de Esad rejimi ile muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle bugüne kadar yüzbinlerce Suriyeli, evlerini barklarını geride bırakarak ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Devam eden çatışmalar nedeniyle yurtlarını hala terk etmeye devam eden Suriyelilerin sığındığı ülkelerden biri de Türkiye. Fakat elleri ve avuçlarında bulunan mal, mülklerini ülkelerinde bırakan bu sığınmacıların sığındıkları Türkiye'de, hayata tutunmak için yapabildikleri şey dilenmek. Halep'teki evleri yıkıldıktan sonra bir hafta önce İstanbul'a gelen Suriyeli 10 aile, Yenibosna E5 kenarında dilenerek yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Aileleriyle birlikte yoldan geçen yayalardan dilenen yetişkinlere çıplak ayaklı çocuklar da eşlik ediyor.
 
'Çocuklarımızın giyecek ayakkabısı bile yok'
 
Halep'teki evi yıkıldığı için İstanbul'a gelmek zorunda kaldığını belirten bu ailelerden Muhammet Cuma, "Savaştan kaçıp buraya geldik. Orada evlerimiz yıkıldı öldürülecektik mecbur kaldık geldik" dedi. Kendilerine hiçbir yerden yardım verilmediği için sokaklarda dilenerek yaşadıklarına dikkat çekerek, "Barınacak bir yerimiz yok. Çocuklarımızın giyecek ayakkabısı bile yok. Hiç kimse bizleri sormuyor. Bu şekilde nasıl yaşayacağız bilemiyoruz. Bize yardım edin" diye konuştu. Suriye'den Türkiye'ye yoğun bir göçün yaşandığını ifade eden Cuma, "Şuan burada 10'dan fazla aileyiz. Buradaki herkes bu soğukta dışarda kalıyor" diye konuştu.

diha

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.