1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye'den çekilen ABD askerleri Erbil'e yerleşiyor
Suriye'den çekilen ABD askerleri Erbil'e yerleşiyor

Suriye'den çekilen ABD askerleri Erbil'e yerleşiyor

Suriye’den askerlerini çeken ABD, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de askeri üslerini ve siyasi konumunu güçlendiriyor.

A+A-

Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı karar ile ABD askerleri Rojava ve  Suriye’den çekilmeye başladı. Dün bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “Türkiye ve bölgedeki ülkeler IŞİD’in çaresine bakmalı. IŞİD büyük ölçüde yenildi” dedi.

Her ne kadar ABD askerleri Suriye’den çekiliyor olsa da Kürdistan Bölgesi’ndeki askeri ve siyasi konumunu güçlendiriyor. ABD’de Arapça yayın yapan Al Hurre televizyon kanalı, ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, önümüzdeki süreçte Suriye’den çekilecek olan 2 bin 130 ABD askerinin Suriye’den Erbil’e çekileceğini ileri sürdü.

Kanalın haberine göre ABD askerleri her ne kadar Suriye’den çekilse de Erbil’deki askeri üslerini ve siyasi konumunu güçlendiriyor.

ABD’nin Kürdistan Bölgesi’nde konumunu güçlendirmesine ilişkin bir işret olarak, Erbil’de  dünyadaki en büyük konsolosluk kompleksini inşa etmesi de gösteriliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.