1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye'deki iç savaşın bedelini çocuklar ödüyor
Suriye'deki iç savaşın bedelini çocuklar ödüyor

Suriye'deki iç savaşın bedelini çocuklar ödüyor

A+A-

Suriye'de devam eden iç savaşta milyonlarca çocuğun yerinden edildiği, büyük kısmı Beşşar Esed rejimi ve destekçilerince olmak üzere 29 binden fazla çocuğun öldürüldüğü bildirildi.

Birleşmiş Milletlerin (BM), her yıl 4 Haziran'da çocuk haklarına bağlılığını hatırlatmak amacıyla düzenlediği "Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü", Suriye'de iç savaşın bedelini çocukların ödediğini bir kez daha hatırlattı.

Mart 2011'den bu yana iç savaşın devam ettiği Suriye'de oyun ve okul çağındaki milyonlarca çocuk, silah, bomba ve uçak sesleriyle yeni güne uyanıyor ve yoksulluk içinde büyüyor.

BM'nin verilerine göre, iç savaş nedeniyle 2,5 milyonu çocuk toplam 6,7 milyon Suriyeli ülkesini terk etti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve göç rakamlarına ilişkin çalışma yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, Suriye'de iç savaş süresince çoğu çocuk 7-8 milyon kişi yerinden edildi.

3 çocuktan 1'i eğitim göremiyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) raporlarına göre, Suriye'de 3 çocuktan 1'i eğitim göremezken, birçoğu da gerekli sağlık olanaklarından yoksun şekilde yaşamını sürdürüyor.

UNICEF'in 13 Mart'ta yayımladığı raporda, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne sadece 1 Aralık 2019-5 Mart 2020 arasında düzenlediği saldırılarda 575 bin çocuğun göç ederek evsiz kaldığı kaydedildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.