1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye'de IŞİD'e 1 ayda 6 bin militan katıldı
Suriye'de IŞİD'e 1 ayda 6 bin militan katıldı

Suriye'de IŞİD'e 1 ayda 6 bin militan katıldı

IŞİD'in Suriye’deki güçlerine geçtiğimiz ay 6 binden fazla üye katıldı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre bu, örgüte bugüne kadar en yoğun katılımın olduğu dönem.

A+A-

Merkezi Londra’da olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin direktörü Rami Abdurrahman, örgüte yeni katılan 6 bin kişiden yaklaşık bininin yabancı uyruklu, geri kalanının ise Suriyeli olduğunu söyledi.

Gözlemevi’ne göre, Temmuz ayı örgüte bugüne kadar en yoğun katılımın yaşandığı dönem.
IŞİD’in Suriye’deki silahlı gücünün 6-7 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Örgütün Irak’taki mensuplarıyla beraber üye sayısının 15 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
IŞİD daha önce Irak'ın Diyala vilayetinden Suriye'nin Halep kentine kadar olan geniş bir bölgede 'hilafet' ilan ettiklerini duyurmuştu.

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, örgütün hilafet ilan etmesinin ardından yayımlanan ilk ses kaydında "Tüm Müslümanlar Irak ve Suriye'ye gelerek Allah'ın emrine itaat etmelidir" mesajını vermiş ve ‘hicret’ çağrısı yapmıştı.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD; Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004’te Irak’ta kurulan ve şu anda liderliğini Ebubekir El Bağdadi’nin yaptığı IŞİD, Suriye ve Irak’taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.