1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye'de Generaller Bir Araya Geliyor
Suriye'de Generaller Bir Araya Geliyor

Suriye'de Generaller Bir Araya Geliyor

İran Genelkurmay Başkanı zirve öncesinde yabancı güçlerin bir an önce Suriye'yi terk etmesini istedi.

A+A-

 

Suriye, İran ve Irak Genelkurmay Başkanları Şam'da bir araya geliyor. İran Genelkurmay Başkanı zirve öncesinde yabancı güçlerin bir an önce Suriye'yi terk etmesini istedi.

 

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Hüseyin Bakıri Şam'a varışı öncesinde yaptığı açıklamada Suriye hükümetinin izni olmadan ülkede varlık gösteren yabancı güçlerin yasadışı olduğunu ve mümkün olduğunca kısa bir süre içinde ülkeyi terk etmesi gerektiğini belirterek Şam'daki toplantıda bu konunun da gündeme geleceğini kaydetti.

İdlib vilayeti ve Fırat'ın doğusundaki yabancı birliklerin yasadışı olduğunu belirterek Türk ve ABD askerlerine gönderme yapan Bakıri, "Son birkaç yıldır İran, Suriye, Rusya ve Irak arasında mükemmel bir koordinasyon geliştirildiğini ve artık Suriye'nin geri kalanının kurtarılması ve egemenliğin pekiştirilmesinin gündemde olduğunu" kaydetti.

İran Genelkurmay Başkanı, Suriye ziyareti çerçevesinde başta Fırat'ın doğusu ve Doğu Guta olmak üzere cephe hattına da gideceğini ve İran silahlı kuvvetlerinin Suriye ve Irak ile işbirliğinin istişare edileceğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.