1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. 'Suriye'de 10 binden fazla kadın öldürüldü'
'Suriye'de 10 binden fazla kadın öldürüldü'

'Suriye'de 10 binden fazla kadın öldürüldü'

SNHR, Suriye\'de 2011’den bu yana 10 bin 853 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, 2011 yılının Mart ayından bu yana güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyon ve saldırılarda, 10 bin 853 kadının yaşamını yitirdiği, 7 bin 500 kadının ise "cinsel şiddete maruz kaldığı" iddia edildi.

Ölenler arasında 3 bin 614 kız çocuğunun bulunduğu belirtilen açıklamada, 461 kadının keskin nişancılar tarafından vurulduğu, 29 kadının da rejim güçlerinin işkenceleri sonucunda hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Olaylarda Humus'un Kerm el Zeytun, Bab Amro ve İdlib'in Cesr el Şuğur kasabasında yaklaşık 400 kız çocuğunun cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtilen açıklamada, rejim güçlerinin baskın ve operasyonlarında 850 kadının da tecavüze uğradığı ifade edildi.

Ülkedeki olaylar nedeniyle 2.1 milyon kadının ülke içinde göç etmek zorunda kaldığı 1.1 milyon kadının ise yurt dışına kaçtığı aktarılan açıklamada, Şam yönetimine bağlı güçlerin birçok kentte, silahlı muhaliflere karşı kadın ve çocukları canlı kalkan olarak kullandığı belirtildi.

Açıklamada, kadın ölümlerinin en çok yaşandığı kentlerin başında, Başkent Şam'ın banliyöleri, Halep, Humus, İdlib ve Dera kentinin geldiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.