1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Suriye uçakları hastane bombaladı
Suriye uçakları hastane bombaladı

Suriye uçakları hastane bombaladı

Suriye Genel Devrim Konseyi, \"Suriye Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, Lazkiye kırsalındaki Cebel-i Türkmen Hastanesini bombaladı, olayda ölen ve yaralananlar var\" açıklaması yaptı

A+A-

Suriye ordusuna ait bir uçağın, Lazkiye kırsalında bir hastaneyi bombaladığı, olayda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC)  tarafından yapılan açıklamada, Suriye Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağının Lazkiye kırsalındaki Cebel-i Türkmen Hastanesi'ni bombaladığı, olayda ölen ve yaralananların olduğu ve hastane binasında da büyük hasarın meydana geldiği ifade edildi.

Açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Sadnaya ile Rankus beldeleri arasındaki bölgeyi yoğun top ateşine tuttuğu, başkentin bazı banliyölerine de havan topu ve roketlerle saldırıldığı kaydedildi.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep Belediye binasına saldırı düzenlediği aktarılan açıklamada, hasarın meydana geldiği bina çevresinde bulunan rejim güçlerine kayıp verdirildiği ifade edildi.

ÖSO'ya bağlı birliklerin Halep'te Şeyh Nacar Sanayi Bölgesini bombalamaya çalışan bir askeri helikopteri düşürdüğü belirtilen açıklamada, Halep uluslararası havaalanı ile Neyrab askeri üssü çevresinde de silahlı muhaliflerin önemli ilerlemeler katettiği, ÖSO birliklerinin düzenlediği saldırılarda, çok sayıda askeri aracın imha edildiği iddia edildi.

Kentte havaalanlarının yakınlarında yer alan 80. Tugay ve çevresinde şiddetli çatışmaların devam ettiği de aktarılan açıklamada, orduya ait savaş uçakları ve helikopterlerin muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri bombaladığı belirtildi.

HALEP BELEDİYESİNE SALDIRI

Suriye resmi haber ajansı SANA da Halep'te Belediye Sarayını hedef alan 2 roketli saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin yaralandığını duyurdu.

Şam'ın Bağdat Caddesi'nde bir akaryakıt istasyonu yakınlarına havan topu düşmesi sonucu yaralananların olduğu belirtilen haberde, söz konusu 2 saldırının "teröristler" olarak nitelendirilen muhaliflerce gerçekleştirildiği savunuldu.


dunyabulteni

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.