1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye: Kürtlere özel koşullar kabul edilemez
Suriye: Kürtlere özel koşullar kabul edilemez

Suriye: Kürtlere özel koşullar kabul edilemez

Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, Kürtler dahil hiçbir etnik grup veya bölge için özel koşulların müzakere konusu olmadığını belirtti.

A+A-

 

Büyük oranda Kürt silahlı gruplardan oluşan Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) bir heyetinin Şam'daki görüşmelerini değerlendiren Haydar, "Şu anda kuzeydoğudaki ikilemin çözümüne yönelik ciddi görüşmeler yapıldığını söyleyemeyiz, çünkü Suriye topraklarında diğerlerinden farklı bir çözümün konuşulması kabul edilemez. Suriye'de hiçbir bölgeye diğerlere göre ayrıcalıklar veremeyiz" ifadelerini kullandı.

 

Kürt heyetiyle görüşmede hiçbir şekilde federalleşme konusunun ele alınmadığını dile getiren Suriyeli bakan, Şam'ın bu konudaki görüşünün bilindiğini belirterek, "Hükümetimiz buna olumsuz bakıyor" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, ABD ve müttefikleriyle işbirliği yapan herkesin hain olduğunu söylediğini hatırlatan Haydar, "Bu sadece Kürtleri ilgilendirmiyor. Düşmanla işbirliği hainliktir ve bu sorun ilgili kanuna göre çözüme kavuşturulacak" diye kaydetti.

 

Zaferle sonuçlanacağından şüphe etmediği İdlib operasyonunun Kürt denkleminde birçok şey değiştireceğini ifade eden Uzlaşma Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar, Suriye devletinin tüm toprakları kurtarma ve iktidarını tüm topraklara yayma yönünde ilerlediğini ve Suriye topraklarında ABD, Türkiye veya Körfez ülkeleri olsun yabancı projelere yer kalmayacağını anlayacak".

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.