1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye konulu 11. Astana toplantısının tarihi belli oldu
Suriye konulu 11. Astana toplantısının tarihi belli oldu

Suriye konulu 11. Astana toplantısının tarihi belli oldu

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kairat Abdrakhmanov, Türkiye, Rusya ve İran'ın 28-29 Kasım tarihlerinde Suriye konusunu görüşmek için Kazakistan'da bir araya geleceğini açıkladı.

A+A-

Abdrahmanov, görüşmelere gözlemci olarak Birleşmiş Milletler (BM) ve Ürdün temsilcilerinin davet edildiğini dile getirdi.

Ocak 2017 tarihinden beri taraflar, Suriye'de yedi yıldır devam eden iç savaşı sonlandırmak için Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geliyor. Toplantıların onuncusu, Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilmişti.

Astana toplantıları, Suriye krizine siyasi çözüm için BM gözetiminde yürütülen sürece olumlu katkı sağladı. Format kapsamında garantör ülkeler, çatışmaların en yoğun olduğu alanları "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etti.

 

Çatışan tarafların alıkoyduğu kişilerin serbest bırakılması üzerine çalışan teknik bir grup oluşturuldu. Astana toplantıları, Soçi'de geçen ocak ayında Ulusal Diyalog Kongresi'nin düzenlenmesine olanak sağlayarak, Anayasa Komitesi kurulması için çalışmaların başlatılmasına da imkan verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.