1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye: İsrail Şiddetli Saldırgan
Suriye: İsrail Şiddetli Saldırgan

Suriye: İsrail Şiddetli Saldırgan

Suriye, İsrail'in saldırılarında en az 15 kişinin öldüğü bildirildikten sonra İsrail’i “devlet terörizmini uygulamakla” suçladı.

A+A-

 


Suriye, Dışişleri bakanlığı Salı günü yayınlanan resmi haber bülteninin yaptığı açıklamada, "İsrail makamları giderek daha fazla devlet terörü uyguluyor" dedi. 

 

Şam'ın güneyinde ve Humus'ta Lübnan sınırına yakın Humus eyaletinde Pazar gecesi grevde en az 15 kişi öldü, Sana ve İngiltere merkezli İnsan Hakları Suriyeli Gözlemevi'nde aralarında en az altı sivil olmak üzere üç çocuk bulunduğu belirtildi.

 

2015'ten bu yana Suriye'nin içinde Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın İran ve Hizbullah müttefikilerinin silah depoları gibi tedarik rotalarını ve altyapısını hedef alan yüzlerce hava saldırısı düzenledi. 

Suriye dışişleri bakanlığı da Birleşmiş Milletler güvenlik konseyine saldırı konusunda hesap verebilirlik talebiyle şikayette bulundu. Şikayete göre, İsrail’in “tehlikeli ve düşmanca” eylemleri, güvenlik konseyinde onu koruyan müttefiki ABD’nin desteği olmadan mümkün olmazdı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.