1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye, BM’den koalisyonun hava saldırılarının araştırılmasını talep etti
Suriye, BM’den koalisyonun hava saldırılarının araştırılmasını talep etti

Suriye, BM’den koalisyonun hava saldırılarının araştırılmasını talep etti

Suriye Dışişleri Bakanlığı, IŞİD’e karşı ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyonun 26 sivilin öldüğü yeni hava saldırılarıyla ilgili Birleşmiş Milletler’e (BM) iki mektup gönderdi.

A+A-

 

Suriye devlet haber ajansı SANA, “Dışişleri Bakanlığı, ABD komutasındaki yasadışı koalisyon güçlerinin, Deyrezzor’un Haccin beldesinde işlediği son katliamla ilgili olarak BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi Başkanı’na olmak üzere iki resmi mektup gönderdi” diye bildirdi.

 

Mektuplarda, “bu vahşet dolu çirkin katliamın bir kez daha ABD ve koalisyonunun IŞİD’e karşı savaştıkları iddialarını çürüttüğü” kaydedilerek asıl hedefin mümkün olduğunca çok sayıda masum sivili öldürmek, mümkün olduğunca büyük yıkımlara yol açmak, altyapı ve hizmet kurumlarının yanı sıra vatandaşların evlerini yok etmek olduğu vurguladı.

ABD ve koalisyonunun “işlediği bu vahşetlerin insanlık ve ahlak dışı” olduğunun altını çizen bakanlık, saldırıların savaş suçu niteliği taşıdığına dikkat çekti.

Haberde, “BM, BMGK ve tüm uluslararası toplumu bir kez daha görev ve sorumluluklarını üstlenerek ABD öncülüğündeki koalisyonu ve işlediği insanlık dışı katliam ve vahşetlerini durdurmaya çağırdı. Bu yönde acil ve etkin önlemler alınması gereğini belirten bakanlık, işlenen suçların ciddi, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını ve faillerden hesap sorulmasını talep etti” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.