1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SÜRE DOLDU - Bağdat’ta anayollar kapatıldı
SÜRE DOLDU - Bağdat’ta anayollar kapatıldı

SÜRE DOLDU - Bağdat’ta anayollar kapatıldı

Irak’ta hükümete, taleplerinin yerine getirilmesi için 3 günlük süre tanıyan göstericiler, sürenin dolmasıyla birlikte sokaklara çıktı ve Bağdat’ta birçok anayolu ve köprüyü trafiğe kapattı.

A+A-

 

K24 Bağdat muhabiri, göstericilerin hükümete tanıdığı 3 günlük sürenin dolmasının ardından bugün protestoların yeniden başladığını bildirdi.

Bağdat’ın önemli ulaşım noktalarından olan Muhammed Kasım Caddesi ile Nehze Köprüsü’nün yanı sıra çok sayıda anayol ve köprünün daha lastik yakılarak trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

Güvenlik güçleri göstericilere ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, kent genelinde alarm durumuna geçildi.

Müdahaleler sonucu şimdiye kadar 14 gösterici yaralandı.

DİĞER KENTLER DE AYAKTA

Öte yandan ülkenin diğer kentlerinde de göstericiler bugün bir kez daha sokağa indi.

Kerbela emniyetinden bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Kerbela kenti merkezinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Güvenlik güçlerinin kalabalığın dağılması için göz yaşartıcı gaz kullanmasına göstericiler taşla cevap verdi.

Bağdat'ın yanı sıra güneydeki Necef, Kerbela, Vasıt ve Nasıriye'de de göstericilerin hükümet karşıtı protestolarını sürdürürken birçok ana yolu lastik yakarak trafiğe kapattığı öğrenildi.

Irak'ta hükümet karşıtı göstericiler, taleplerine karşılık verilmemesi durumunda tansiyonu yükseltme tehdidinde bulunmuştu.

Teknokrat hükümeti kurmak için bağımsız bir kişinin görevlendirilmesi, erken seçime gidilmesi ve gösterilerde aktivistleri öldürenlerin yargılanması talebinde bulunan göstericiler, pazartesi gününden itibaren yeni bir sürece girmeye hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.