1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şüpheler pilota odaklandı
Şüpheler pilota odaklandı

Şüpheler pilota odaklandı

Malezya Başbakanı'nın 'Uçağın yönü bilinçli değiştirilmiş olabilir' açıklaması gözleri pilotlara çevirdi. Malezya polisi uçağın pilotunun evinde arama yaptı.

A+A-

Malezya Başbakanı Necib Razzak bir hafta önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağını arama çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. 

Razzak radar bilgilerinin, uçağın rotasından bilinçli olarak çıkarıldığını gösterdiğini söyledi. Başbakan'a göre uçağın iletişim sistemleri de bilinçli olarak devre dışı bırakıldı.

Razzak, “Uydu  iletişimi tarafından elde edilen bilgilere dayanarak uçağın, yüksek bir ihtimal ile Malezya’nın doğu kıyısına varmadan iletişim adresleme sisteminin devre dışı bırakıldığını söyleyebiliriz. Bu hareketler uçak içerisindeki biri tarafından kasten yapılmış gibi görünüyor” dedi. 

Pilotun evinde arama

Malezya Başbakanı'nın bu açıklamasının hemen ardından, polis uçağın pilotunun evinde arama yaptı. 

53 yaşındaki Zahari Ahmed Şah adlı pilotun evindeki aramanın sonuçları henüz açıklanmadı. 

Başbakan Necib Razzak, elde edilen yeni bilgiler ışığında, Güney Çin Denizi'ndeki aramalara son verildiğini ve iki yeni arama alanı oluşturulduğunu söyledi. Bunlardan biri Avrupa yönüne doğru Türkmenistan’dan Tayland’a giden kuzey koridoru, diğeri ise Endonezya ile Hint Okyanusu arasında bir alan.

Başbakan Necib Razzak daha önce rastlanmamış bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını, ve 14 ülkenin arama çalışmalarına dahil olduğunu ifade etti.

Açıklamada ülkenin ulusal güvenlik birimlerinin olağanüstü bir çalışma içinde olduğu belirtildi. 

Bir hafta önce Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağında 227 yolcu ve 12 personel bulunuyordu.  


aljazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.