1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sunday Mail:Kimyasal maddeleri İngiltere sattı
Sunday Mail:Kimyasal maddeleri İngiltere sattı

Sunday Mail:Kimyasal maddeleri İngiltere sattı

İskoç Sunday Mail gazetesi, İngiltere\'nin bu yıl başına kadar, Suriye\'ye sinir gazı yapımında kullanılan kimyasal maddeleri sattığını iddia ederek, milletvekillerinin İngiltere Başbakanı Cameron\'dan konu hakkında açıklama beklediğini yazdı

A+A-

İskoç Sunday Mail gazetesi, İngiltere 'nin Suriye 'ye bu yılın başına kadar sinir gazında bulunan kimyasal maddelerin satılmasına izin verdiğini iddia etti. Gazete, İngiltere'nin sinir gazı yapımında kullanılan potasyum florid ve sodyum florid gibi maddelerin ihracat lisanslarını bir süre askıya almadığını yazdı.

AA'nın haberine göre, kimyasal madde ihracat lisanslarına Vince Cable'ın başında olduğu İş ve Yetenekler Bakanlığının izin verdiğine dikkati çekilen haberde, anlaşmaların geçen ocak ayına, Avrupa Birliği'nin Esed rejimine yönelik sert yaptırımlar alma kararına kadar askıya alınmadığı bildirildi.

Sunday Mail, İskoç parlamenterlerin de aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin İngiltere Başbakanı David Cameron'dan bu konuda açıklama beklediğini ve Suriye'de iç savaşın başladığı ve devam ettiği 10 ay boyunca neden kimyasal maddelerle ilgili ihracat anlaşmalarının askıya alınmadığı sorusunu yönelttiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.