1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Süleymani suikastının 1. yıldönümü! Binlerce kişi Bağdat'ta toplandı
Süleymani suikastının 1. yıldönümü! Binlerce kişi Bağdat'ta toplandı

Süleymani suikastının 1. yıldönümü! Binlerce kişi Bağdat'ta toplandı

A+A-

İran Devrim Muhafızları eski generali Kasım Süleymani, ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 3 Ocak 2020 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla suikasta uğramıştı. Bağdat Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra araçla yolda seyir halindeyken Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile gerçekleştirilen suikastın birinci yıldönümünde binlerce kişi Irak'ta toplandı. Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında toplanan binlerce kişi Süleymani'nin fotoğraflarının yer aldığı posterleri taşıyarak anma gösterisi düzenliyor.

SALDIRIDA İNGİLİZ VE ALMAN İŞBİRLİĞİ
Kasım Süleymani suikastı ile ilgili ortaya atılan iddialara göre saldırıdan İngiltere ve Almanya'nın da bilgisi vardı. Bağdat Uluslararası Havalimanının uçuş güvenliğinden sorumlu İngiliz G4S firması, Süleymani'nin havalimanına inişi hakkında bilgi verdi. 

İddialara göre suikastta kullanılan SİHA'lar arasındaki bilgi alışverişini ise Almanya'daki bir ABD hava üssü de rol üstlendi. Aynı zamanda  Irak eski Başbakanı Haydar İbadi de Kasım Süleymani suikastını gerçekleştiren ABD SİHA’sının Iraklı yetkililerden onay aldığını iddia etmişti.

Kaynak:islamianaliz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.