1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘Sudan, Hafter’e destek için bin asker gönderdi’ iddiası
‘Sudan, Hafter’e destek için bin asker gönderdi’ iddiası

‘Sudan, Hafter’e destek için bin asker gönderdi’ iddiası

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan Libya raporunda, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün ve Sudan'ın Libya'ya silah ambargosunu düzenli olarak deldiği ve Sudan'ın General Halife Hafter'e destek için bin asker gönderdiği belirtildi.

A+A-

 

Al Jazeera kanalının yayınladığı, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan Libya raporunda, BAE, Ürdün ve Sudan, Libya'ya uygulanan silah ambargosunu düzenli olarak delmekle suçlanıyor.

 

“HAMDAN DAGALO, HAFTER’E BİN ASKER GÖNDERDİ”

Uluslararası Yaptırımlar Komitesi uzmanlarınca hazırlanan taslak rapora göre, Sudanlı Korgeneral Hamdan Dagalo, Libya'da savaşan taraflara askeri destek yasağını ihlal etti.

Buna göre Dagalo, Hafter'in başkent Trablus'a yönelik saldırısına destek için Bingazi'ye bin asker gönderdi. Daha sonra bu askerler, ülkenin güneyindeki Cufra Üssü çevresine konuşlandırıldı.

Rapora göre, Sudan'dan Libya'ya asker gönderilmesi için Sudan Askeri Geçiş Konseyi ile Kanadalı bir halkla ilişkiler firması anlaşma yaptı. Bu sayede Hafter'den para almanın yolu kolaylaştırılmış oldu.

Ancak Sudan Silahlı Kuvvetleri, Libya'da askerlerinin bulunduğu iddialarını yalanladı.

“BAE, İHA’LAR VE SAVAŞ GEMİSİ VERDİ”

Rapora göre ambargoyu delen BAE ise, Hafter güçlerine gelişmiş hava savunma sistemi, insansız hava aracı (İHA) ve bir savaş gemisi gönderdi.

Öte yandan Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı Batı Bölgesi Ortak Operasyon Odasından geçtiğimiz ay yapılan yazılı açıklamada, Mitiga Uluslararası Havalimanı’nın ABD yapımı olduğu kesinleşen 227 kilogram ağırlığında, lazer güdümlü bir bomba ile vurulduğu ve bombanın bir F-16 savaş uçağından atıldığının tahmin edildiği belirtilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.