1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sri Lanka Devlet Başkanı'ndan IŞİD'e: Ülkemi rahat bırak
Sri Lanka Devlet Başkanı'ndan IŞİD'e: Ülkemi rahat bırak

Sri Lanka Devlet Başkanı'ndan IŞİD'e: Ülkemi rahat bırak

A+A-

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, 253 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarının sorumlusu IŞİD'e çağrıda bulundu. Sirisena, IŞİD'e seslenerek "Ülkemi rahat bırak" dedi.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, 21 Nisan’da 253 kişinin yaşamını kaybettiği bombalı saldırıları üstlenen IŞİD’e çağrı yaptı. Sirisena, saldırıları düzenleyen IŞİD’e “Ülkemi rahat bırak” diye seslendi.

Sirisena, 21 Nisan’da otel ve kiliselere düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili Sky News’a değerlendirmelerde bulundu. Sirisena, Paskalya gününü Güney Asya’daki ada ülkesinde 253 kişinin öldüğü 500 kişinin ise yaralandığı saldırılarının sorumlusu IŞİD’e “Ülkemi rahat bırak” diye çağrı yaptı.

Ramazan'da yeni saldırı uyarısı 

Reuters’e konuşan bir hükümet kaynağı, pazartesi başlayacak Ramazan öncesi militanların yeni saldırılar düzenlemesi beklendiğinden tüm güvenlik güçlerinin en yüksek alarma geçirildiğini söylerken, Sirisena da küçük bir grup Sri Lankalının son 10 yılda yurt dışına çıkıp militan eğitimi aldıklarının farkında olduklarını belirtti.

Soruşturmaya göre Paskalya saldırılarında kullanılan bombaların Sri Lanka’da imal edildiğini aktaran Devlet Başkanı, IŞİD’in daha küçük ülkelere saldırmak gibi yeni bir strateji benimsemiş olabileceği uyarısı yaptı. Polis saldırıyı düzenleyen militanların bağlı olabileceği gruplar olarak Ulusal Tevhid Cemaati ve Cemiyetül Millatu İbrahim üzerinde duruyor.

Saldırıların uluslararası bağlantıları araştırılıyor

Sri Lankalı yetkililerin önceki açıklamalarında saldırganların uluslararası bağlantılarından şüphelenildiği, ama bağlantıların doğasının tam bilinmediği belirtilmişti. Sri Lanka’nın yürüttüğü soruşturmaya ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Interpol ve açıklanmayan yabancı istihbarat servisleri yardım ediyor. Ülkenin istihbaratı, Paskalya saldırılarını düzenlenmesinde Tamil vaiz Zahran Haşim’in kilit rol oynadığı, gruba liderlik eden Haşim’in saldırıları gerçekleştiren 9 intihar bombacısından biri olduğuna inanıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.