1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soylu: Vatandaşlıktan çıkarsalar da ülkelerine geri göndereceğiz
Soylu: Vatandaşlıktan çıkarsalar da ülkelerine geri göndereceğiz

Soylu: Vatandaşlıktan çıkarsalar da ülkelerine geri göndereceğiz

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz elimizdeki DEAŞ'lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar ülkelerine göndereceğiz” dedi.

Süleyman Soylu, yakalanan IŞİD  üyeleriyle ilgili yaptığı açıklamada “Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ'lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar, ister çıkarmasınlar ülkelerine göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun, IŞİD üyesi Hollandalı iki kadının yakalanmasıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine Soylu, şu anda hapishanelerde bin 200'e yakın IŞİD'linin olduğunu söyledi.

Soylu ayrıca, iki gün önce yaptığı açıklamada da yabancı IŞİD'lilerin ülkelerine gönderileceğini söyleyerek, “Bu bir sorumsuzluktur. Ben ne yapayım senin teröristini, ben nereme koyayım senin teröristini. Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz” demişti.

Öte yandan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin elinde Alman uyruklu toplam 20 IŞİD’li bulunduğunu açıkladı.

Fahrettin Altun'un, Alman uyruklu yirmi IŞİD'linin ülkelerine gönderileceği yönündeki açıklaması Almanya'da geniş yankı yarattı.

Stuttgarter Zeitung gazetesine konuşan Altun, Türk ordusunun operasyona başladığı 9 Ekim'den bu yana Alman uyruklu dört IŞİD mensubunu Suriye'de ele geçirdiğini, 16 Alman vatandaşının da halihazırda Türkiye'deki geri gönderme merkezlerinde tutulduğunu kaydetti.

Türkiye'nin ağır bir yük taşıdığına işaret eden Altun, “Terörizmle mücadelede müttefiklerimizle tam işbirliğine ve aktif ortaklığa ihtiyacımız var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.