1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soylu: Suriye’de toplam 240 bin ev yapacağız
Soylu: Suriye’de toplam 240 bin ev yapacağız

Soylu: Suriye’de toplam 240 bin ev yapacağız

A+A-

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Suriye’de toplamda 240 bin evi yapıp tamamlayacağız. Dönmeyi kabul ettikleri anda o evlerde yaşayacaklar. Belli bir süre yaşadıktan sonra o evler kendi evleri olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen 222 yeni aracın teslim törenine katıldı.

Konak Meydanı'nda düzenlenen törene, kampanyaya katkı veren iş insanları da katılım gösterdi.

Suriye ve Rojava'da 240 bin ev yapacaklarını belirten Soylu, şöyle konuştu:

“İdlib’de evler bu yıl sonu tamamlanacak. Suriye’de toplamda 240 bin evi yapıp tamamlayacağız. Dönmeyi kabul ettikleri anda o evlerde yaşayacaklar. Belli bir süre yaşadıktan sonra o evler kendi evleri olacak. Sanayi siteleri de yapıyoruz oralara.

Biz İngiltere, Amerika, Hollanda değiliz. Biz 1960’a kadar insanları kategorize eden ve öldürmeyi kendine hak gören Belçika da değiliz. Gittiğimiz yeri sömürmek için değil ecdat yadigarını bırakmak için gideriz. Kimse endişe etmesin. İspanya’da dünkü tabloyu gördük.

Üst üste dizilmişler sanki ölenler insan değil gibi. Kaçak göçmenler konusunda tüm alarmlarımız çalışıyor. Suriyeli göçmenlerle, kaçak göçmenleri karıştırmak yanlıştır. Kaçak göçmenleri yakalayıp insani olarak memleketlerine gönderiyoruz. 126 bin kaçak göçmen gönderdik yılbaşından beri. İngiltere, Ruanda’ya 1 tane bile göçmen gönderemedi. Bunların her biri bir operasyon, kolay işler değil.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.