1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Somali'den kuraklıkla mücadelede "acil yardım" çağrısı
Somali'den kuraklıkla mücadelede "acil yardım" çağrısı

Somali'den kuraklıkla mücadelede "acil yardım" çağrısı

A+A-

Somali Cumhurbaşkanlığı Kuraklıkla Mücadele Özel Temsilcisi Abdirahman Abdishakur Warsame, ülkede devam eden kuraklıkla mücadele için uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu.

Somali Cumhurbaşkanlığı Kuraklıkla Mücadele Özel Temsilcisi Abdirahman Abdishakur Warsame, kuraklıktan etkilenen bölgelerden Gedol'u ziyaretinde açıklamalarda buundu.

Warsame, Somali'nin acil yardıma ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Somali hükümeti ve uluslararası toplum, kuraklıkla mücadelede ortak çalışmalı, kuraklıktan etkilenen kişilere yardım etmeli." dedi.

"Somali tarihindeki en şiddetli kuraklığı yaşıyor"

Warsame, kuraklığın tüm ülke için olumsuz olduğunu ancak güvenlik nedeniyle evlerini terk edenlerin bu durumdan daha fazla etkilendiğini belirterek insanlara yardım edebilmek ve engelleri kaldırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Somali Koordinatörü Adam Abdelmoula da ülkenin, tarihindeki en şiddetli kuraklığı yaşadığını söyledi.

Abdelmoula, insani yardım sağlanmadığı müddetçe kuraklık nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Kasım 2021'de "acil durum" ilan edildi

BM verilerine göre, 2020'nin sonlarından beri yeterli miktarda mevsimsel yağış alamayan Somali'de milyonlarca kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Somali hükümeti, artıran kuraklık nedeniyle 23 Kasım 2021'de ülke genelinde "acil durum" ilan etmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.