1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Sokakta kalan Suriyeliler ölümü bekliyor
Sokakta kalan Suriyeliler ölümü bekliyor

Sokakta kalan Suriyeliler ölümü bekliyor

Rejim güçlerinin Halep\'e düzenlediği varil bombalı saldırılardan kaçan Suriyelilerin sokakta yaşamaya başladığı bildirildi.

A+A-

Son günlerde Halep'e yönelik hava saldırılarında yüzlerce Suriyeli hayatını kaybetti. Ağır bombardımanına maruz kalan Suriyeliler, çaresizlik içerisinde yardım bekliyor. Esed'e bağlı hava unsurlarının evlere attığı varil bombalarından kaçan sivil halk ise sokakta yaşamaya başladı.
 
Saldırılar nedeniyle evlerini ve yaşadıkları toprakları terk edenlerden bazıları ise Türkiye'ye sığınıyor. Rejim güçlerinin Halep'e gerçekleştirdiği bombalı saldırılar nedeniyle Kilis'e gelen Suriyelilere vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri sahip çıkıyor. 
 
Kilis'te 3 Suriyeli aileyle aynı evi paylaşan Mine Beyf, 15 gün önce Halep’teki çatışmalardan kaçarak Kilis’e geldiklerini belirtti.
 
Bombardıman altında kaldıklarını kentte yaklaşık 4-5 ay boyunca sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını ifade eden Beyf, "Kilis’e geldiğimiz sırada sivil toplum örgütünün yardımıyla bize tahsis edilen eve yerleştik. Dört aileyiz ve 20 kişi aynı evde kalıyoruz. Yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyoruz" dedi. 
 
Ayşe Beyf ise Kilis'e on beş gün önce Halep’ten geldiğini ifade etti.
 
Türk halkının yardımlarıyla yaşama tutunduklarını belirten Beyf, "Halep’te durum çok kötü. Yanımdaki ev yıkıldı. Komşum yıkılan evden elbisesini dahi alamadı. Biz de Türkiye’ye geldiğimizde ayakkabımız dahi yoktu. Bu yıldan umutluyuz. İnşallah bu sene iç savaş biterse ülkemize döneriz. Evimiz olmamasına rağmen ülkemize dönmek istiyoruz" dedi.
 
Ayşe Beyf’in eşi Mahmut Beyf de Halep’in şu anki durumun oldukça kötü olduğunu, insanların aç yaşadığını söyledi.

aa

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.