1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SMDK: Cerablus ve Bab saldırılarını Rusya gerçekleştirdi
SMDK: Cerablus ve Bab saldırılarını Rusya gerçekleştirdi

SMDK: Cerablus ve Bab saldırılarını Rusya gerçekleştirdi

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde dün 2 ayrı noktaya düzenlenen balistik füze saldırısında ölen sivillerin sayısı 4'e yükselirken, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttuklarını açıklad

A+A-

 

Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesine, dün akşam saatlerinde düzenlenen balistik füze saldırısında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 3'ten 4'e yükseldi.

Muhaliflerin çatı kuruluşu SMDK tarafından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Rusya, Halep kırsalını yeni bir saldırıyla hedef alarak, devlet terörü uyguluyor. Hamran ve Terhin'deki saldırılar, tehlikeli bir tırmanışı ve işgalci Rusya'nın uyguladığı devlet terörünü temsil ediyor. Saldırıyı Rusya 3 füzeyle gerçekleştirdi" ifadeslerine yer verildi.

Açılamada "Rusya'yı yükümlülüklerine uymaya zorlayan sağlam bir uluslararası duruşa ihtiyaç var" görüşü paylaşıldı.

Türkiye destekli silahlı grupların kontrolünde bulunana Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktaya dün akşam saatlerinde balistik füze saldırısı düzenlenmişti.

Hedef alınan noktalarda, eski yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana gelmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.