1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şizofren Trump: Afganistan'ı 10 günde yok ederiz...
Şizofren Trump: Afganistan'ı 10 günde yok ederiz...

Şizofren Trump: Afganistan'ı 10 günde yok ederiz...

Bir çok Müslüman ülkenin yalakalık yaparak şımarttığı ABD ve lideri Trump pervasızca ifadelerine devam ediyor. Elindeki nükleer silahlarla nasıl korkunç işler yapma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

A+A-

 

ABD'nin hasta Başkanı Donald Trump, Afganistan'ın 10 gün içinde dünyadan 'silinebileceğini', ancak 10 milyon insanı öldürmek istemediği söyledi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan Başbakanı Imran Khan ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki durumla ilgili Pakistan'dan destek isteyen Trump, ''Afganistan'daki savaşı 1 hafta içinde kazanabilirim. 10 gün içinde Afganistan'ı dünyadan silebiliriz. Ancak bu yoldan ilerlemek ve 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum'' ifadelerini kullandı.

Daha önceki yönetimlerin ABD'yi Afganistan'da karmaşık ve uzun bir savaşa soktuğunu söyleyen Trump, Pakistan'ın bu durumdan kurtulmada kendilerine yardım edeceğini söyledi. 

'19 yıldır buradayız, askerden ziyade polis gibi hareket ettik' şeklinde konuşan Trump, çözümün ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi olduğunu belirtti.

Pakistan Başbakanı Khan ise, Afganistan hükümetinin Taliban ile doğrudan görüşme yapmayı kabul etmesini beklediği söylerken, şu andaki durumun barışa en yakın anlardan birisini olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.