1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Siyonist Rejim Yıkmaya Devam Ediyor
Siyonist Rejim Yıkmaya Devam Ediyor

Siyonist Rejim Yıkmaya Devam Ediyor

İsrail güçleri, işgal altındaki Kefer Kasım'da Filistinli bir aileye ait evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

A+A-

 

Yerel kaynaklarda yer alan haberlerde, Siyonist işgal güçlerine ait buldozerlerin polis ekiplerinin özel koruması eşliğinde bu sabah (23 Kasım Pazartesi) Nablus’un Kefer Kasım beldesinde Filistinli Ala Avde’nin evini yıktığı ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 13 Filistinliye evlerinin yıkılacağına dair ihtarname verdiği bildirildi.

İsrail’in Petah Tikva Sulh mahkemesi, geçtiğimiz günlerde avukat Ala’ Telavi tarafından yıkım kararının durdurulması için sunulan itirazı reddetmişti.  Ev sahibi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yıkıma karşı dün oturma çadırı kurduk ama bugün buldozerler ve polisler evi yıktı" dedi. İşgal rejiminin zorbalıkla yürüttüğü bu yıkım politikasına karşı öfkelerini dile getiren Filistinli mahalle sakinleri, yıkımlara son verilmesi ve konut krizine acil çözüm getirilmesi çağrısında bulundu.

İsrail, 1967'den beri işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor. İşgal güçleri Ekim ayı içinde Filistinlilere ait 16 evi, 32 iş yerini yıktı. Yıkılan iş yerlerinin arasında ticari amaçla kullanılanlar, zirai amaçla kullanılanlar ve iş için kullanılan barakalar var.

 

 

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.