1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Siyonist rejim ile Bahreyn arasında 3 anlaşmaya imza atıldı
Siyonist rejim ile Bahreyn arasında 3 anlaşmaya imza atıldı

Siyonist rejim ile Bahreyn arasında 3 anlaşmaya imza atıldı

İşgal altındaki Kudüs'te işgal rejimi ile Bahreyn arasında 3 işbirliği anlaşmasına imza atılırken önümüzdeki yıl Dubai'de ilk "İsrail" okulu açılacak.

A+A-

 

Bahreyn Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Zayed ez Ziyani bugün Kudüs'te Siyonist rejim Ekonomi ve Sanayi Bakanı Amir Pretz ile görüştü. Görüşmede teknoloji, inovasyon, teknoloji transferi ve çevre alanlarında işbirliği anlaşmalarına imza atıldı.

Ez Ziyani, Bahreyn ile İsrail arasında ekonomik münasebetlerin başlamasından memnuniyetini dile getirirken işgal rejimi bakanı Pretz, Bahreyn ile ortak girişimlerin gelişmesi ve muhtelif alanlarda deneyimlerin paylaşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Öte yandan işgal rejimi İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ilişkilerin normalleştirilmesinin ardından önümüzdeki yıl Dubai'de ilk "İsrail" okulunun açılacağı belirtildi.

İsrail’in ilgili bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu adım, normalleşme anlaşmasının ardından BAE'deki İsrailli azınlığın statüsünü güçlendirme çabası çerçevesinde gerçekleşiyor.

Açıklamaya göre, BAE’de İsrailli sayısının artması beklentileri gölgesinde okula 200 öğrencinin kaydolması bekleniyor.

Bu proje, İsrail eğitimini dünyaya yaymak için Diaspora İşleri Bakanlığı adına çalışan United Örgütü aracılığıyla uygulanacak.

BAE'deki İsrailli azınlığın sayısı bin kişi olup, normalleşme anlaşmalarının yapılmasının ardından önümüzdeki yıllarda sayının artacağı tahmin ediliyor.

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında ilişkilerin tamamen normalleştirilmesine yönelik "İbrahim Anlaşmaları" (utanç anlaşmaları) 15 Eylül tarihinde ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan Beyaz Saray’da imzalanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.