1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Siyonist Rejim Göstericilere Saldırdı
Siyonist Rejim Göstericilere Saldırdı

Siyonist Rejim Göstericilere Saldırdı

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattına yakın bölgelerde dün (14 Mayıs Cuma) ikindiden sonra düzenlenen barışçıl gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sonucu 46 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

A+A-

 

Bakanlık, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü 61’inci Cuması gösterilerinde iki ilk yardım görevlisinin de yaralandığını bildirdi.

 

Filistinliler, bu hafta “Batı Yaka’nın ilhakına hayır” sloganıyla düzenlenen gösterilere katılmak için ikindi saatlerinde Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattı yakınlarında kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Bu arada, işgal rejimi medya organları, Gazze Şeridi’nden gönderilen yangın çıkarıcı balonların bugün sınıra yakın Yahudi yerleşkelerinde üç yerde yangına yol açtığını öne sürdü.

Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Filistinlileri bugün Gazze Şeridi sınırında “Batı Yaka’nın ilhakına hayır” sloganıyla düzenlenecek gösterilere katılmaya davet etmişti.

Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ABD Büyükelçisi David Friedman’ın işgal rejiminin Batı Yaka’yı ilhak etme hakkı olduğu yönündeki açıklamalarına cevap olarak bugünkü gösterilere katılmanın önemine dikkat çekti.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.