1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Siyonist Rejim 1.500 Filistinliyi Tutukladı
Siyonist Rejim 1.500 Filistinliyi Tutukladı

Siyonist Rejim 1.500 Filistinliyi Tutukladı

A+A-
Filistin Savaş Esirleri Kulübü dün yayınladığı bir raporda, işgal altındaki Kudüs'teki protestoların başlamasından bu yana işgal altındaki topraklarda 1.500 Filistinlinin Siyonist askerler tarafından tutuklandığını duyurdu.

 

Filistin Savaş Esirleri Kulübü'nün raporunda, ''Tutuklamaların çoğu işgal altındaki Filistin topraklarında yapıldı, bu rakam 700'e ulaştı'' denildi.

Rapora göre, El Aksa Camii civarında İsrail güçleri tarafından 400 Filistinli tutuklanırken bu dönemde, diğer Batı Şeria illerinde 300 Filistinli gözaltına alındı.

Filistin Savaş Esirleri Kulübü, Batı Şeria'da tutuklanan çok sayıda Filistinlinin tutukluluk hallerinin devam ettiğini bildirdi.

İşgal altındaki Filistin'de son günlerde tutuklama dalgasının son yıllardaki tutuklamalardan çok daha tehlikeli boyutta olduğu bildiriliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, ırkçı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısından geçen yedi günde 58'i çocuk, 34'ü kadın olmak üzere 192 Filistinlinin şehit olduğunu, 1200'den fazla Filistinlinin de yaralandığını bildirdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.